Ons Aanbod

 coaching

Rouw en verlies

verwerking

Ieder verlies is anders, ieder persoon gaat anders om met verlies. Met een persoonlijke aanpak en creatieve methoden help ik mensen de rouw te verweven in hun leven. 

De persoonlijke aanpak laat me toe om aangepaste methoden te gebruiken. Het verlies van een echtgeno(o)t(e), is heel verschillend van het verlies van een ouder op jonge leeftijd. Daarnaast is iedere situatie anders en blijven mensen met verschillende vragen zitten. Daarom is ieder rouwproces uniek.

Na een intakegesprek ga ik met jou aan de slag . Jij bepaalt het ritme en de duur van de hulp. Ik ben gemotiveerd om je te helpen zolang je er nood aan hebt.  

Rouwbegeleiding aanvragen
20220109_200909
kids
Begeleiding

 Kinderen

laatste Groet en begrafenis

rouwmoment

Het verliezen van een levenspartner, kind of dicht familielid is zwaar om dragen. Terwijl het verlies jouw emotioneel volledig onderuit haalt en je voor je eigen rouwproces staat, word je geconfronteerd met het verdriet, de oneindige vragen en het onbegrip van jouw jonge kinderen. 

De eerste fase van het rouwproces, het afscheid nemen van een (groot)ouder, broer of zus en al de vragen omtrent de dood die op dat moment door jonge kinderen gesteld worden, mogen niet verwaarloosd worden. Vaak mis je zelf in die situatie de kracht die daarvoor nodig is.

Met jouw kinderen een laatste groet uitbrengen, met hen de begrafenis voorbereiden en duiding geven aan het overlijden; ik sta jou bij om deze zaken op te nemen. Bovendien kan ik de kinderen begeleiden bij de ceremonie zodat hun beleving het rouwproces vergemakkelijkt. Zo zorg ik er voor dat jij jouw kinderen na de stressperiode terug met de nodige zorg kan opvangen. 

Rouwmoment aanvragen
traject

Mantelzorg

Creative methodes

Ondersteuning

Als mantelzorger ondersteun je een persoon die jou dierbaar is. Deze zorg kan zowel mentaal, fysiek, administratief of huishoudelijk zijn. 

Vaak wordt dit als vanzelfsprekend gezien omdat het een familielid of goed vriend is.

Toch is deze rol niet te onderschatten. Soms zie je niet meer hoe je alles kan combineren, is het even teveel of loop je vast met administratie. 

In dit traject gaan we op zoek naar hoe de zorg haalbaar blijft. Dit doen we in 6 sessies van anderhalf uur. Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek.  

Mantelzorgtraject
Mantelzorgtraject aanvragen
IMG_2709
IMG-20201127-WA0054
verenigingen en organisaties

 Groepssessie

Rouw en verlies

vormingen

Als rouwconsulente geef ik vormingen aan groepen om het proces van de rouwende bespreekbaar te maken en te helpen om een veilige sociale omgeving te creeeren. Daarnaast geef ik informatieve vormingen over wat rouw is, hoe een rouwproces in elkaar zit en hoe je kan omgaan met rouwenden.

Rouw bespreekbaar maken is het doel van de lezingen en de vormingen.

Daarnaast begeleid ik groepen die door een gezamelijke rouwperiode gaan. 

Vorming aanvragen