Workshops

Workshop
 herinNeringsdoos

Als je het gevoel hebt in je omgeving niet meer te kunnen of durven praten over jouw dierbare, dan biedt deze workshop ruimte om je verhaal op een creatieve methode te vertellen waarbij je met anderen die een dierbare verloren hebben jouw verlies kan delen.

In de workshop maak je een herinneringsdoos. Daarin komen spullen van jouw dierbare en gaan we samen op zoek wat jouw troost geeft.

Je zal mensen ontmoeten die jouw begrijpen en die zich kunnen inbeelden hoe het is om iemand te verliezen.

Ik begeleid deze workshop aan de hand van kleine opdrachten zodat het een mooie doos wordt waar je ten alle tijden naar kan teruggrijpen. Uiteindelijk neem je jouw unieke herinneringsdoos mee naar huis.

In de prijs zit het materiaal, koffie/thee en een  kleine versnapering

Samen maken we er een warm moment van waarin alle emoties welkom zijn.

Deelname aan de Workshop: €50,00

Ik schrijf me in
20220126_115155
Ontwerp zonder titel
Groepsworkshop

 herinnering

Heb je als familie of groep nood om samen even stil te staan bij een dierbare die jullie verloren hebben of heb je moeilijk afscheid kunnen nemen in corona-tijd en wil je toch nog even stil staan bij het verlies. Dan is deze workshop iets voor jullie.

In deze workshop wordt tijd gemaakt voor ieder zijn verhaal/emoties binnen jullie familie/groep. Er wordt openlijk gepraat over de persoon die jullie missen, in deze avond worden herinneringen opgehaald en anekdotes verteld.

Tijdens het praten maakt ieder iedereen zijn of haar eigen doos met elementen van de overledene en wordt er gezocht naar wat troost biedt.

Ik begeleid deze workshop aan de hand van kleine opdrachten zodat het een mooie doos wordt waar je ten alle tijden naar kan teruggrijpen. Op het einde van de avond stap je buiten met jouw unieke herinneringsdoos en met een diepgaande babbel.

De prijs wordt op maat gemaakt. Je mag mij gerust een mailtje sturen met meer informatie over jullie familie/groep en dan kijken we samen verder.

Samen maken we er een warme avond waarin alle emoties welkom zijn.

Ik wens meer info
Klas en vereniging

 Groepssessie

Rouw en verlies

Voorlichting

Kinderen en jongeren die door een rouwperiode gaan blijven in hun vertrouwde omgeving. Ook al weet het sociaal netwerk dat een van hen door een rouwproces gaat, is de groep zich niet steeds bewust van de gevolgen van een dergelijk proces. Een verkeerde opstelling, machogedrag tot zelfs pestgedrag komen voor bij rouwenden. Een foutieve reactie van een groep kan nefast zijn voor de rouwende. Een positieve, steundende en begrijpende sociale omgeving kunnen daarintegen helend werken. 

Als rouwconsulente geef ik voorlichting aan groepen om het proces van de rouwende te vergemakkelijken en te helpen om een veilige sociale omgeving te creeeren. 

IMG-20201127-WA0054