top of page

Dag van de mantelzorg 2022

Bijgewerkt op: 3 mrt. 2023

23 juni 2022 was het dag van de mantelzorg. Op deze dag heb ik, Yasmine, via verschillende kanalen mijn verhaal gebracht. Hieronder vindt u de link naar het artikel, het radio- en televisiefragment.Radio 2 en artikel vrt nws

In de ochtend was ik te horen op Radio 2, het was de eerste getuigenis van de dag. Het was een aangenaam gesprek waarbij ik andere mantelzorgers een hart onder de riem, hen kon laten horen dat ze niet alleen zijn.

Daarnaast verscheen er ook een artikel met geluidsfragmenten op de website van Vrt nws.

Dit hebben ze later samengevoegd: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/06/22/dag-van-de-mantelzorger/


Het Journaal

In het journaal van 19u was ik te zien samen met mijn mama. Waarbij zowel mijn mama als ik geïnterviewd werden. Dit is opgenomen aan het Donkmeer in Overmere, waar ook mijn praktijk is gelegen. Dit fragment is ook te bekijken op: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/06/22/dag-van-de-mantelzorger/ (onderaan het artikel)


Taboe doorbreken

Wat was het fijn om te zien dat er zoveel aandacht is gegaan naar het thema mantelzorg. De cijfers in Vlaanderen zijn hallucinant, het toont aan dat 1 op 5 Vlamingen een mantelzorger is. Doordat de wachtlijsten oplopen voor hulp, worden mantelzorgers nog belangrijker. Reden te meer om hen extra te (h)erkennen.


Het is natuurlijk de bedoeling om niet enkel op deze dag het thema mantelzorg te belichten. In een andere blog zie je andere artikelen of blogs waar ik blijf opkomen voor alle mantelzorgers. Daarnaast probeer ik een klankbord te zijn op instagram @mis_t.be.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page